ΔΙΕΘΝΗ

Εν ψυχρώ εκτέλεση φωτορεπόρτερ έξω από το σπίτι του στο Μεξικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτορεπόρτερ, που ειδικευόταν στο αστυνομικό ρεπορτάζ, έγινε «στόχος επίθεσης με πυροβόλο όπλο» στην Τιχουάνα, στο βορειοδυτικό Μεξικό. Ο 49χρονος Μαργαρίτο Μαρτίνες, συνεργάτης αρκετών μεξικανικών ΜΜΕ, είχε δεχθεί – σύμφωνα με τη ΜΚΟ YoSiSoyPeriodista – απειλές από μπλόγκερ.
Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως άρχισε να διενεργεί έρευνα για τη δολοφονία του 49χρονου Μαργαρίτο Μαρτίνες, τονίζοντας πως «η ελευθερία της έκφρασης, σε όλες της τις μορφές, είναι θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών».

Η δολοφονία του 49χρονου φωτορεπόρτερ έφερε στο προσκήνιο και την δολοφονία του δημοσιογράφου Χοσέ Λουίς Γκαμπόα, με την ΜΚΟ YoSiSoyPeriodista («Είμαι δημοσιογράφος») να απαιτεί από τις αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στον Τύπο.
Ο δημοσιογράφος Χοσέ Λουίς Γκαμπόα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο λιμάνι της Βερακρούς. Το περιστατικό σημειώθηκε την 10η Ιανουαρίου του 2022, με το πτώμα του άτυχου άνδρα να αναγνωρίζεται τέσσερις μέρες μετά από την οικογένειά του (14η Ιανουαρίου). Το θύμα δεν εργαζόταν τόσο ως δημοσιογράφος, όσο ως αναλυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, και δεν είχε δεχθεί «επιθέσεις» ούτε «απειλές» εξ όσων είναι γνωστά.