ΔΙΕΘΝΗ

Εντολή Ερντογάν: «Ακύρωση» της αδελφοποίησης Κωνσταντινούπολης-Ρότερνταμ

Το δημοτικό συμβούλιο της Μητροπολιτικής Περιοχής της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε στις 15 Μαρτίου ομόφωνα τον τερματισμό του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης της πόλης με το Ρότερνταμ, μετά από τηλεφωνική εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Hurriyet.

O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε σημερινή ομιλία του ότι έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ να ακυρώσει τη συμφωνία αδελφοποίησης των δύο πόλεων, λόγω της έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-Ολλανδίας που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

«Το είπα στον πρωθυπουργό μας εχθές το βράδυ. Του ζήτησα να ενημερώσει άμεσα στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να ακυρώσει τη συμφωνία αδελφοποίησης με το Ρότερνταμ μονομερώς, αφού είναι αδύνατον για εμάς να γίνουμε αδελφοί με τέτοιους ανθρώπους», είπε συγκεκριμένα ο Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στο Αφιόν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, εμποδίστηκε από την αστυνομία της Ολλανδίας να φτάσει στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ στις 11 Μαρτίου, αφού προηγουμένως της είχε απαγορευτεί να εισέλθει στη χώρα στο πλαίσιο της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.