ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο κέντρο του Όσλο

Οι νορβηγικές αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν μια «συσκευή σαν εκρηκτικό μηχανισμό» στο κέντρο της πρωτεύουσας Όσλο και συνέλαβαν έναν ύποπτο, τόνισε αργά χθες το βράδυ με ανάρτηση της στο Twitter η αστυνομία της χώρας.             

«Φαίνεται αυτή η συσκευή να είχε τη δυνατότητα πρόκλησης περιορισμένης ζημιάς… περιμένουμε τώρα τις απαραίτητες περαιτέρω έρευνες», ανέφερε η αστυνομία αργότερα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, ο ύποπτος άφησε ένα κουτί κάτω από την γέφυρα του ποταμού Ακερσέλβα.  

Μια ομάδα πυροτεχνουργών έφτασε στο σημείο και πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων απομακρύνθηκαν. Στην συνέχεια οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βρέθηκε στο σημείο, τόνισε οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν μια μεγάλη περιοχή.

Η περιοχή Γκρένλαντ, που αποκλείστηκε, είναι μια πολυεθνική γειτονιά, όπου βρίσκονται δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια, καθώς και αρκετά τεμένη. 

Η συσκευή εντοπίστηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το κτίριο του αρχηγείου της αστυνομίας. 

Την Παρασκευή στην γειτονική Σουηδία ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στην κεντρική Στοκχόλμη, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15 σε μια κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική επίθεση, όπως εκτιμούν οι σουηδικές αρχές.