ΔΙΕΘΝΗ

Επί πέντε μήνες ετοίμαζαν την επιχείρηση για την εξόντωση του Μπαγκντάντι

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εργάσθηκαν επί πέντε μήνες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης που είχε στόχο την εξόντωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής τους.

«Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες επί του πεδίου και έγινε ακριβής παρακολούθηση για να εξοντωθεί ο τρομοκράτης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με μια κοινή επιχείρηση», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντι. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή τη σπουδαία δουλειά», πρόσθεσε στην ανάρτησή του κάνοντας tag τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα πως η αμερικανική αποστολή εναντίον του Μπαγκντάντι περιλάμβανε δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Μπαγκντάντι πιστεύεται πως σκοτώθηκε σε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσαν πηγές στην περιοχή, και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τρμαπ πρόκειται να κάνει μια «μείζονα δήλωση» από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ