ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ολλανδία

Άγνωστοι γάζωσαν με σφαίρες την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Χάγη, στην Ολλανδία, πριν από την αυγή σήμερα, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή της η αστυνομία, στην οποία επισημαίνεται ότι κανένας δεν τραυματίστηκε από τα πυρά.

Προς το παρόν η αστυνομία δεν έχει προβεί σε συλλήψεις για το περιστατικό αυτό, το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος).

Εικόνες που μεταδόθηκαν από δίκτυα της ολλανδικής τηλεόρασης δείχνουν στον δρόμο σκόρπιους κάλυκες και τρύπες από σφαίρες στα παράθυρα της πρεσβείας, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν 20 οπές από σφαίρες στο κτήριο. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των σφαιρών που ερρίφθησαν στο κτίριο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές κάνουν έρευνα για τα κίνητρα των επιτιθέμενων, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος μπορεί να ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας με στόχο τελετή για την επέτειο από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου του 1918, στην οποία ήταν παρόντες δυτικοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι και Βρετανοί. Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ενός Έλληνα υπηκόου και ενός Σαουδάραβα αξιωματικού ασφαλείας.