ΔΙΕΘΝΗ

Έσπρωξε από τον δέκατο όροφο κτιρίου στο Λονδίνο ένα 6χρονο αγόρι!

Σε ισόβια κάθειρξη -εκ των οποίων 15 χρόνια χωρίς αναστολή- καταδίκασε σήμερα (26/06) δικαστήριο στη Μεγάλη Βρετανία, έναν νεαρό άνδρα 18 ετών, ο οποίος τον Αύγουστο του 2019 πέταξε ένα 6χρονο αγόρι από τη Γαλλία από τον δέκατο όροφο του μουσείου Tate Modern στο Λονδίνο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι ο 17χρονος τότε, Τζόντι Μπρέιβερι, που πάσχει από σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, έδρασε με προμελετημένο τρόπο, ενώ υπογράμμισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων που υπέστη το θύμα, η ζωή του οποίου «δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια».

Στις 4 Αυγούστου του 2019 ο Μπρέιβερι έσπρωξε από τον δέκατο όροφο του μουσείου το αγόρι, που τότε ήταν 6 ετών. Το παιδί έπεσε σε μια σκεπή που βρισκόταν στο ύψος του πέμπτου ορόφου, τριάντα μέτρα πιο κάτω. Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, τα χέρια και τα πόδια.

«Δεν γνωρίζουμε αν θα αναρρώσει πλήρως», δήλωσε η εισαγγελέας Νταϊάνα Χιρ την Πέμπτη (25/06).

Ο κατηγορούμενος, που έχει δηλώσει ένοχος, εμφανιζόταν μέσω βίντεο στη δίκη από το νοσοκομείο υψίστης ασφαλείας Broadmoor.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπρέιβερι πάσχει από αυτισμό και διαταραχή προσωπικότητας. Είχε νοσηλευθεί σε ειδικό ίδρυμα και λίγους μήνες πριν το συμβάν, αφού εμφάνισε βελτίωση στην κατάστασή του, του είχε δοθεί άδεια να βγαίνει μόνος του για τέσσερις ώρες κάθε φορά.