ΔΙΕΘΝΗ

Έθαψαν ζωντανό νεογέννητο βρέφος στην Τουρκία!

Ανατριχίλα προκαλεί στην Τουρκία η είδηση πως ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών θάφτηκε ζωντανό από τη 17χρονη μητέρα του Gülçin E και τη γιαγιά του, Ülkü E. Το άτυχο παιδάκι βρέθηκε στο νεκροταφείο του Adıyaman από μια παρέα μαθητών λυκείου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κυριολεκτικά το ξέθαψαν.

Το μωρό, που ονομάστηκε Fatma από τις νοσοκόμες, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα και η γιαγιά συνελήφθησαν. Όπως ισχυρίστηκαν, στόχος τους δεν ήταν να σκοτώσουν το παιδί, αλλά το είχαν αφήσει στο νεκροταφείο με σκοπό να το περιμαζέψει κάποιος. Σύμφωνα με τη γιαγιά, η 17χρονη έμαθε για την κατάστασή της στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης και πατέρας του παιδιού φέρεται πως είναι ένας φίλος της.

Η γιαγιά φοβόταν πως κάτι μπορεί να συμβεί στην κόρη της και επειδή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν αυτήν την κατάσταση σε κανέναν, ήθελαν να παραδώσουν το μωρό σε ίδρυμα παιδικής μέριμνας, αλλά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν καθώς η μητέρα ήταν ανήλικη και δεν ήταν επίσημα παντρεμένη.

Οπότε, σκέφτηκαν ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να βρει το μωρό και είπαν να το αφήσουν στο νεκροταφείο.
Ülkü E. και Gülçin E έσκαψαν έναν τάφο και άφησαν το μωρό εκεί, έριξαν λίγο χώμα επάνω του, αλλά επιτρέποντας στο μωρό να μπορεί να αναπνεύσει.

Όπως είπαν, το πρόσωπο του μωρού ήταν ακάλυπτο και αφού το άφησαν, το παρατηρούσαν από μακριά, μέχρι που είδαν πως το πήρε κάποιος άλλος και πήγαν στα σπίτια τους.
«Ο πατέρας μου και τα αδέλφια μου θα με σκότωναν αν μάθαιναν για το μωρό» είπε η ανήλικη μητέρα, η οποία μετάνιωσε για την πράξη, αλλά φοβόταν πολύ τις συνέπειες από την εγκυμοσύνη της.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες της Αστυνομία εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.