ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμο για το Παρίσι το ζεύγος Τραμπ – Τους περιμένουν οι Μακρόν!

Στο Παρίσι θα βρεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του προκειμένου να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. 
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να υπογραμμίσει τον καταλυτικό όλο που διαδραμάτισε η Ουάσινγκτον στην αποκατάσταση της ευρωπαϊκής ειρήνης και ασφάλειας. 
Κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, ο Τραμπ θα έχει απέναντί του ισχυρούς ηγέτες. Ωστόσο, θα έχει επίσημες συνομιλίες μόνο με τον οικοδεσπότη της εκδηλώσεων, Εμανουέλ Μακρόν
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις. Είναι ο μόνος ηγέτης με τη λαοφιλία του να παραμένει ισχυρή. Πούτιν και Τραμπ δεν αναμένεται να έχουν επίσημες συνομιλίες ,όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. 
Στο Παρίσι θα βρίσκεται την Κυριακή και ο Ερντογάν με τους Γάλλους διανοούμενους να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα.

Γάλλοι διανοούμενοι, ακαδημαικοί και άλλες προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, υπέγραψαν διακήρυξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Le Monde» και αναφέρουν τι παραβιάζονται οι ελευθερίες στη Τουρκία, ότι η χώρα έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους, ότι υπάρχουν 55 χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι και 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους μέσα σε δύο χρόνια.