ΔΙΕΘΝΗ

Έβαλε στην άκρη την κόντρα ο Τραμπ – Η πράξη με την οποία τιμά την μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου

Μπορεί εδώ και χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει κόντρα με την οικογένεια Μπους, αλλά αποφάσισε να την αφήσει στην άκρη και να τιμήσει τον εκλιπόντα Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, διαθέτοντας το Air Force One για να μεταφερθεί η σωρός του στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την κηδεία του 41ου Προέδρου των ΗΠΑ.
Μάλιστα, αναμένεται να παραστεί και ο ίδιος στην κηδεία, κάτι που δεν είχε κάνει πριν από 8 μήνες στη νεκρώσιμη ακολουθία για τη Μπάρμπαρα Μπους, καθώς ο πρεσβύτερος Μπους τον είχε ενημερώσει ότι, θα επιθυμούσε να τον τιμήσει με την παρουσία του, στο τελευταίο “αντίο” προς τον ίδιο.
Ο Τραμπ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον νωρίς την Κυριακή, από τη διάσκεψη κορυφής του G20 στο Μπουένος Άιρες. Εκεί, ακύρωσε μια συνέντευξη Τύπου "από σεβασμό για τον Πρόεδρο Μπους" και αγνόησε έναν δημοσιογράφο ο οποίος ρώτησε αν λυπάται για οποιαδήποτε από τις παρατηρήσεις του σχετικά με τον Μπους ή την οικογένειά του.
Η σορός του 41ου προέδρου, ο οποίος πέθανε την ηλικία 94 ετών την Παρασκευή, θα βρίσκεται στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από σήμερα το βράδυ έως την Τετάρτη το πρωί.
Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη στον Εθνικό καθεδρικό ναό την Τετάρτη. Μια ιδιωτική κηδεία θα ακολουθήσει, στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου στο Χιούστον την Πέμπτη. Ο Μπους θα θαφτεί στους χώρους της προεδρικής του βιβλιοθήκης, στο Πανεπιστήμιο Texas A & M στο College Station. Θα βρεθεί σε ένα οικογενειακό οικόπεδο δίπλα στη σύζυγό του, τη Μπάρμπαρα, που πέθανε τον Απρίλιο στα 92 της, και την κόρη τους, Ρόμπιν, που πέθανε το 1953 σε ηλικία τριών ετών.