ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Έξαλλος με τους ανεμβολίαστους ο Φάουτσι! Μιλά για ΗΠΑ σε λάθος πορεία!

Οι ανεμβολίαστοι είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ οδεύουν με «λάθος πορεία», σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια «αχρείαστα δύσκολη κατάσταση» με μια αναζωπύρωση της πανδημίας για την οποία ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι και η λοιμογόνος παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, δήλωσε στο CNN ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας.
«Οδεύουμε στη λάθος κατεύθυνση», είπε αποκαλύπτοντας ότι οι αξιωματούχοι Υγείας μελετούν την πιθανότητα να επαναφέρουν σε ισχύ τη σύσταση για χρήση μάσκας στους εμβολιασμένους Αμερικανούς προκειμένου να μπει ένα φρένο στα νέα κρούσματα της Covid-19 κι ότι μπορεί να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά του Covid-19 οι ανοσοκατασταλμένοι.Η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί εκτόξευση των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ειδικά σε περιοχές με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Το 40% των νέων κρουσμάτων σε πανεθνικό επίπεδο εντοπίζονται στη Φλόριντα, το Τέξας και το Μισούρι, όπως είπε την περασμένη εβδομάδα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέφρι Ζάιεντς. Την Παρασκευή οι Pfizer / BioNTech ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αγόρασαν άλλα 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου της για τον SARS-CoV-2, που θα χρησιμοποιηθούν πιθανώς για τον εμβολιασμό παιδιών ή ως πιθανές αναμνηστικές δόσεις.
Ο Φάουτσι, που είναι σύμβουλος και της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για τη διαχείριση της πανδημίας, είπε ότι έχει λάβει μέρος σε συζητήσεις για την αλλαγή των οδηγιών αναφορικά με τις μάσκες προστασίες. Σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχεδόν 163 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ, περίπου το 49% του πληθυσμού που μπορεί να κάνει το εμβόλιο, έχουν εμβολιαστεί. «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των ανεμβολίαστων κι αυτός είναι ο λόγος που τους απευθύνουμε έκκληση να πάνε να εμβολιαστούν», δήλωσε.
Ο Φάουτσι επεσήμανε ότι ειδικοί της κυβέρνησης μελετούν τα μέχρι τώρα στοιχεία καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισηγηθούν αναμνηστικές δόσεις στους εμβολιασμένους. Τόνισε δε ότι μια τέτοια σύσταση είναι «πιθανόν» να γίνει σε ορισμένες από τις πλέον ευάλωτες ομάδες, όπως οι καρκινοπαθείς ή εκείνοι που έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων, ενώ έπλεξε το εγκώμιο Ρεπουμπλικανών αξιωματούχων όπως οι κυβερνήτες του Αρκάνσας και της Φλόριντα, -πολιτείες με πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού – που ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, απορρίπτοντας τις θεωρίες συνωμοσίας.