ΔΙΕΘΝΗ

Ευχάριστα νέα για την υγεία του βασιλιά Κάρολου! Ετοιμάζεται για περιοδεία στην Αυστραλία!

Έτοιμος για περιοδεία στην Αυστραλία φαίνεται πως είναι ο βασιλιάς Κάρολος αφού «αισθάνεται καλά» μετά την θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για τον καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος είπε στους βοηθούς του να επιταχύνουν τα σχέδια για μια επίσημη επίσκεψη δύο εβδομάδων στην Αυστραλία μετά από ένα θετικό ξεκίνημα στη θεραπεία του καρκίνου. Θα επισκεφθεί επίσης τη Νέα Ζηλανδία και τη Σαμόα.

Ο 75χρονος μονάρχης, θέλει να επιστρέψει στο Down Under με τη βασίλισσα Καμίλα τον Οκτώβριο.

Πηγές από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι ο μονάρχης είναι «θετικός» και οι γιατροί «αισιόδοξοι», αφού μπόρεσε να πάει στην εκκλησία με μέλη της βασιλικής οικογένειας την Κυριακή του Πάσχα.

Η ελπίδα του για μια επίσημη επίσκεψη το φθινόπωρο στην Αυστραλία έρχεται τη δεδομένη χρονική στιγμή που νιώθει καλά και η θεραπεία του για τον καρκίνο βρίσκεται σε καλό στάδιο.

Ο Κάρολος λέγεται ότι νιώθει θετικός σχετικά με τα σχέδια για το ταξίδι των δύο εβδομάδων που θα κάνει επίσης στη Νέα Ζηλανδία και τη Σαμόα.

«Ο βασιλιάς Κάρολος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Οκτώβριο», του 2024, ανέφερε διπλωματική πηγή, η οποία είχε επαφή με τον βασιλιά και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οποιαδήποτε βασιλική επίσκεψη θα συμπέσει με τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) στη Σαμόα, επισήμανε η ίδια πηγή και αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου.

Το Παλάτι είπε ότι «τίποτα δεν αποκλείεται» και παραμένουν «προσεκτικοί».

Η περιοδεία στην Αυστραλία θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές για τον βασιλιά, καθώς η αείμνηστη βασίλισσα επισκέφθηκε τη χώρα 16 φορές κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Και περισσότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατό της, παραμένει η μόνη βασιλεύουσα μονάρχης που έχει επισκεφθεί.

Βασιλική πηγή τόνισε ότι τίποτα δεν έχει αποκλειστεί και συνεχίζεται ο σχεδιασμός για μελλοντικές επισκέψεις και ταξίδια πάντα σύμφωνα με τις ιατρικές συμβουλές, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ενώ συνεχίζει να εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι εμφανίσεις του βασιλιά Καρόλου έχουν περιοριστεί από τότε που το παλάτι αποκάλυψε τη διάγνωση στις 5 Φεβρουαρίου 2024, ωστόσο, προς το καλοκαίρι που μειώνεται ο κίνδυνος αερομεταφερόμενων ασθενειών, θα μπορούσε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο δίνοντας το παρών σε περισσότερες εκδηλώσεις, όπως το Trooping the Colour, ο ετήσιος δημόσιος εορτασμός των γενεθλίων του μονάρχη που έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου φέτος.