ΔΙΕΘΝΗ

Φίλος των Κλίντον απειλούσε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ

Στη σύλληψη ενός άστεγου και διαταραγμένου άνδρα, ο οποίος ανέβασε στα social media ότι προγραμματίζει να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου, προέβη η αστυνομία της Φλόριντα, στις ΗΠΑ.

Η σύλληψη του 51χρονου Ντομινίκ Πουόπολο, ωστόσο, έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς η οικογένειά του, πριν ο ίδιος εγκαταλείψει το σπίτι του, διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον. Η σχέση της οικογένειας Πουόπολο χρονολογείται πολλά χρόνια και δη πολύ πριν το θάνατο της μητέρας του 51χρονου, Σόνιας, στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου από την Αλ Κάιντα, στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Χίλαρι Κλίντον ήταν εκείνη που διάβασε τις ευλογίες στην κηδεία της Σόνιας Ποπουόλο.

Ο Ντομινίκ συνελήφθη στο σημείο που είχε βρει πρόχειρο κατάλυμα, κάτω από μία γέφυρα και αφού οδηγήθηκε στον ανακριτή, μεταφέρθηκε για ψυχιατρική εξέταση, μετά την ολοκλήρωση της οποίας κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στο ψυχιατρικό κέντρο. Κατά τη σύλληψή του μονολογούσε τη φράση «Ιησού Χριστέ». Το δικαστήριο έδωσε εντολή να κρατηθεί και όρισε ως εγγύηση το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων.