ΔΙΕΘΝΗ

Φονικές πλημμύρες στη Νέα Υόρκη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σε κομητείες της Νέας Υόρκης η κυβερνήτης της πολιτείας λόγω πλημμυρών μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου, μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και παρασύροντας γέφυρες.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το σπίτι της με τον σκύλο της στην κοιλάδα Χάντσον, καθώς παρασύρθηκε από τα νερά ξαφνικής πλημμύρας, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, ενώ σύμφωνα με τους New York Times αρκετοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης αγνοούνταν μέχρι αργά το βράδυ, στη διάρκεια της καταιγίδας.

Η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την κομητεία Όραντζ, στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Νέας Υόρκης, και την κομητεία Οντάριο, στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας, σημειώνοντας ότι έως και 200 χιλιοστά βροχής δημιούργησαν «συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο ζωές λόγω ξαφνικών πλημμυρών».

«Πλησιάζουμε σε ένα κρίσιμο σημείο αυτού του μετεωρολογικού γεγονότος», πρόσθεσε η Χόκουλ, σημειώνοντας ότι υπήρχαν περισσότεροι «αγνοούμενοι» στην κομητεία Όραντζ, χωρίς να προσδιορίσει αριθμό.

Χθες το βράδυ πάνω από 12.000 άνθρωποι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το γραφείο της, καθώς τα νερά από τις καταρρακτώδεις βροχές παρέσυραν δρόμους και εγκλώβισαν ανθρώπους στα αυτοκίνητα ή τα σπίτια τους.

Από τις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδος) οι αυτοκινητόδρομοι ήταν κλειστοί σε τουλάχιστον πέντε κομητείες της πολιτείας, μεταξύ των οποίων η Γουέστσεστερ, η οποία βρίσκεται ακριβώς βόρεια της Νέας Υόρκης και στην όχθη του ποταμού Χάντσον.

Το γραφείο της κυβερνήτριας δήλωσε ότι η πολιτεία αναμένει νέες καταιγίδες σήμερα, Δευτέρα.