Τραγικό θάνατο βρήκαν στην Ινδία τουλάχιστον 25 επιβάτες λεωφορείου, που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουσή του με μοτοσικλέτα, ενώ αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν.
Η φωτιά έκανε μέσα σε λίγα λεπτά παρανάλωμα του πυρός το λεωφορείο εγκλωβίζοντας δεκάδες επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων κοιμόντουσαν καθώς ταξίδευε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Κούρνοολ στην πολιτεία Άντρα Πραντές της νότιας Ινδίας.
Δεκαοκτώ από τους επιβάτες κατάφεραν να σπάσουν παράθυρα και να βγουν με ελαφρά τραύματα από το φλεγόμενο λεωφορείο, αλλά δυστυχώς άλλοι κάηκαν ζωντανοί προτού προλάβει να φθάσει βοήθεια στο σημείο, όπως δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Βίκραντ Πατίλ.
O ίδιος εξήγησε ότι η μοτοσικλέτα έπεσε από πίσω στο λεωφορείο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και σφηνώθηκε στο όχημα. Σύρθηκε για αρκετή απόσταση, προκαλώντας σπινθήρες που έφθασαν μέχρι τη δεξαμενή καυσίμου του λεωφορείου.
«Καθώς ο καπνός άρχισε να εξαπλώνεται, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα, αλλά η φωτιά ήταν τόσο έντονη που δεν μπορούσε να την ελέγξει», πρόσθεσε ο Πατίλ.
Το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στο δυστύχημα σκοτώθηκε και ο αγνώστων στοιχείων οδηγός της μοτοσικλέτας.


