ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: «Θέλω αυτό να σταματήσει» – Η συγκλονιστική έκκληση από την γιαγιά του Nael

Έκκληση για ηρεμία Γαλλία, απηύθυνε η γιαγιά του 17χρονου Ναέλ Μ τον οποίον σκότωσε σε τροχονομικό έλεγχο αστυνομικός, στο προάστιο του Ναντέρ στο Παρίσι, προκαλώντας γενική εξέγερση στα προάστια του Παρισιού και σε άλλες πόλεις, όπου επί πέντε νύχτες διαδηλωτές προκαλούν ζημιές και συγκρούονται με την αστυνομία, φέρνοντας για ακόμα μία φορά στην επιφάνεια τις μεγάλες κοινωνικές διαφορές που υποβόσκουν στην χώρα.

Η Nadia, η γιαγιά του Nahel, έκανε την έκκληση μιλώντας αποκλειστικά στο BFMTV . «Θέλω αυτό να σταματήσει παντού», είπε. «Οι άνθρωποι που σπάνε πράγματα, τους λέω να σταματήσουν! Μην σπάτε σχολεία ή λεωφορεία», είπε. Η ίδια πιστεύει ότι οι δράστες «χρησιμοποιούν (τον εγγονό της) ως πρόσχημα».

«Δεν θα έπρεπε να διαλύουν σχολεία ή λεωφορεία. Είναι οι μητέρες τους που παίρνουν τα λεωφορεία», την άλλη μέρα για να πάνε στις δουλειές τους, είπε. «Είμαι κουρασμένη», εκμυστηρεύτηκε συγκινημένη και πρόσθεσε: «Η κόρη μου δεν έχει πια ζωή. Θρηνεί μετά τον θάνατο του εγγονού μου».

Η γιαγιά του Nahel λέει ότι «κατηγορεί» μόνο τον «αστυνομικό που σκότωσε τον εγγονό της», αλλά όχι τους άλλους αστυνομικούς. «Έχω πίστη στη δικαιοσύνη», δήλωσε με σωφροσύνη, η ηλικίας 66 ετών Νάντια.