ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Απελευθερώθηκαν άλλοι 11 όμηροι της Χαμάς

11 ομήρους απελευθέρωσε η Χαμάς και τους παρέδωσε στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διευκρίνισε ότι πρόκειται για τρεις Γάλλους, δύο Γερμανούς και έξι Αργεντινούς. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι – 30 παιδιά και τρεις γυναίκες – που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Κατάρ ανακοίνωσε πως το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν να παρατείνουν την εκεχειρία για ακόμη δύο ημέρες. Σε δήλωσή του ο ΥΠΕΞ του Κατάρ αναφέρει: «επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας».

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο για την παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας κατά δύο ακόμη ημέρες, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με την προηγούμενη εκεχειρία», ανέφερε ένας αξιωματούχος της Χαμάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters.

Στην Αίγυπτο το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude για τους τραυματίες
Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί καταλλήλως για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, έφτασε σήμερα στο λιμάνι Αλ Αρίς της Αιγύπτου, σύμφωνα με μια λιμενική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει θέσει εκτός λειτουργίας πολλά νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα και εκείνα της νότιας, αν και υπερπλήρη, εξακολουθούν να παραλαμβάνουν τραυματίες.

Το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο διαθέτει δύο χειρουργεία και περίπου 60 νοσοκομειακές κλίνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP