ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Για τρίτο κύμα κορωνοϊού εντός του έτους προειδοποιεί ο Τζόνσον τους Βρετανούς

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τους Βρετανούς πως εντός του έτους η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού.

«Δεν μπορούμε να αυταπατόμαστε ότι η COVID έχει φύγει», είπε σε απογευματινή συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ ο κ. Τζόνσον, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες «έχουν την ισχυρή άποψη πως θα υπάρξει άλλο ένα κύμα COVID σε κάποιο στάδιο φέτος».

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι οι πολίτες πρέπει να μάθουν να ζουν με τον ιό και ότι δεν υπάρχει για την ώρα κάτι στα επιδημιολογικά στοιχεία που τον κάνει να πιστεύει πως χρειάζεται να υπάρξει παρέκκλιση από τον οδικό χάρη εξόδου από το lockdown, ο οποίος έχει ως τελικό ορίζοντα άρσης όλων των περιορισμών τα τέλη Ιουνίου.

Ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε, εξάλλου, τη σύσταση κυβερνητικής ομάδας εργασίας με αποστολή να δώσει ώθηση στην παρασκευή φαρμάκων κατά του κορωνοϊού έως το φθινόπωρο.

Ως παράδειγμα της φιλοδοξίας που υπάρχει, ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανέφερε την πιθανότητα να δίνεται ένα χάπι κατά του κορωνοϊού σε όποιον διαγιγνώσκεται θετικός στη νόσο, ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες βαριάς ασθένειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ