ΔΙΕΘΝΗ

Γιούνκερ: Δεν θα πέσω στα πόδια των Βρετανών

1B9D372DF0C81233D80B6DEC951B5F9B

 

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «δεν θα πέσει στα γόνατα» προκειμένου το Λονδίνο να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Δεν με αναγκάσουν να γονατίσω μπροστά στους Βρετανούς» δήλωσε ο Γιούνκερ χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα, στη διάρκεια των κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του κόμματός του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου

«Θα ήταν λάθος να ενδώσουμε στους Βρετανούς» δήλωσε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τη Guardian.

Από την επομένη των ευρωεκλογών, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δείξει την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του Γιουνκέρ.

Για τους Βρετανούς, ο Γιουνκέρ, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί 19 χρόνια, είναι ταυτόχρονα «άνθρωπος του παρελθόντος» και υπέρ του δέον φεντεραλιστής. Ο Κάμερον, αντίθετα, τάχθηκε πρόσφατα υπέρ «κάποιου που καταλαβαίνει την ανάγκη της αλλαγής, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ