ΔΙΕΘΝΗ

Γκρέμισαν τζαμί και το οικόπεδο θα το πάρει ..εμίρης!

Τελικά ακόμα και ο ισλαμισμός του Ερντογάν και των ομοίων του «φάρσα» είναι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν μπίζνες και τα έχουν όλα για πούλημα, ακόμα και τα τζαμιά.

Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού HDP, Ομέρ Φαρούκ Γεργερλιόγλου, το οικόπεδο ενός τζαμιού που γκρέμισε την Παρασκευή ο δήμος της Χρυσούπολης (Σκουτάρι) -στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης- θα πουληθεί στον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Το τέμενος Εσεντεπέ, στη γειτονιά Κιραζλιτεπέ της Χρυσούπολης, κατεδαφίστηκε στα πλαίσια σχεδίου ανάπλασης της περιοχής, παρά την αντίθεση των κατοίκων. Για αυτό και η κατεδάφιση έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Άνθρωποι της γειτονιάς, που προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατεδάφιση του τζαμιού, προσήχθησαν από την Αστυνομία και άλλοι απωθήθηκαν με σπρέι πιπεριού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό HalkTV, ο Γεργερλιόγλου δήλωσε: «Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το οικόπεδο του τζαμιού θα πουληθεί στο Κατάρ. Έχει εξαιρετική θέα στον Βόσπορο».

Ο εμίρης του Κατάρ έχει λατρεία μεγάλη στο πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον βλέπει κάτι σαν πατέρα του. Εξάλλου τον βιολογικό πατέρα του τον ανέτρεψε ένα βράδυ.

Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του εμίρη Ταμίμ στον σουλτάνο Ερντογάν, που ένα άλογό του το ονόμασε «Ερντογάν» -έδωσε στο άλογο για όνομα ένα επώνυμο- αλλά και πρόσφατα έγινε γνωστό πως έκανε δώρο στον σουλτανοπρόεδρο ένα υπερλούξ αεροσκάφος-ιπτάμενο παλάτι Boeing 747-8, αξίας 400 εκ. δολαρίων.

Ο εμίρης επίσης διαρκώς χρηματοδοτεί με δεκάδες δισ. δολάρια την προβληματική τουρκική οικονομική φούσκα και γενικότερα, όπως λέγεται, χρηματοδοτεί τα νεο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του έχει στείλει τουρκικό στρατό στο Κατάρ για να «προστατεύει» τον εμίρη από τους συμπατριώτες του και τους άλλους Άραβες.

Ο εμίρης του Κατάρ θεωρείται κάτι σαν ο ταμίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ταμίας μόνο του Ερντογάν.

Όλος ο πλούτος του Κατάρ από το φυσικό αέριο καταλήγει στους Τούρκους. Για αυτό και όπως λέγεται, ο Ταμίμ έκανε το Κατάρ προτεκτοράτο των Τούρκων.

Αμφότεροι πάντως, όταν είναι να αποκτήσουν θέα και μάλιστα στον Βόσπορο, γράφουν το Ισλάμ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και γκρεμίζουν και τζαμί εάν χρειαστεί.

 

tribune.gr