ΔΙΕΘΝΗ

Η άλλη πλευρά της G20! Τα «πηγαδάκια», τα αστειάκια και το ριζότο κολοκύθας!

Οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου, που συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για τη σύνοδο της G20, δεν έχασαν το χιούμορ τους και την καλή διάθεσή τους.

Ο πρόεδρος της  Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν  γέλασε όταν ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον φτάνοντας τελευταίος για την οικογενειακή φωτογραφία, κόντεψε να πέσει επάνω του.

Ο Τζόνσον εμφανίστηκε πιο φιλικός με τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο χαιρέτισε με ένα ηχηρό «Ε, Τζο!», παίρνοντας τη θέση του.

Ο Μακρόν έσφιξε θερμά και με τα δύο χέρια εκείνο που του έτεινε ο Μπάιντεν, προτού να του δώσει και ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο.
Για πρώτη φορά, σε οικογενειακή φωτογραφία της G20 συμμετείχαν γιατροί και πυροσβέστες, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Οι πρόεδροι της Αργεντινής και της Βραζιλίας, Αλμπέρτο Φερνάντες και Ζαΐχ Μπολσονάρου, ορκισμένοι εχθροί στο πολιτικό επίπεδο, αντάλλαξαν μερικά ποδοσφαιρικά «καρφιά». «Δεν με συγχαρήκατε ακόμη για τον θρίαμβο της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα» είπε ο Φερνάντες στον Μπολσονάρου, ο οποίος είχε προβλέψει νίκη της Βραζιλίας και μάλιστα με το εμφατικό 5-0, στον τελικό.

Το βράδυ, όλοι οι ηγέτες είχαν προσκληθεί σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, την πρώην κατοικία των παπών και των βασιλιάδων της χώρας. Στο μενού: σολομός, ριζότο κολοκύθας και γεμιστές αγκινάρες. Πριν από το δείπνο, οι σύζυγοι των ηγετών είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό.