ΔΙΕΘΝΗ

Η Daily Mail αποκαλύπτει πως να πετάξετε με λίαρ τζετ φθηνότερα από ότι με μια αεροπορική- ευκαιρίες για να ταξιδέψετε σαν κροίσοι

Μπορεί τα ιδιωτικά αεροσκάφη και τα λίαρ τζετ να είναι προνόμιο των εκατομμυριούχων και των κροίσων, ωστόσο πλέον μπορούν όλοι να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που δίνουν εταιρείες ενοικιάσεως ιδιωτικών αεροπλάνων και να ταξιδέψουν με αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας PrivateFly, Adam Twidell, οι ταξιδιώτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις κενές πτήσεις και να μπορέσουν να ζήσουν το όνειρο μιας ιδιωτικής πτήσης. Οπως αναφέρει τα αεροσκάφη οι κενές πτήσεις είναι αυτές που γίνονται όταν τα αεροσκάφη έχουν μεταφέρει τον «ακριβό» πελάτη στον προορισμό του και στη συνεχεία αυτά πρέπει να επιστρέψουν στη βάση τους ή όταν πηγαίνουν από ένας μέρος σε άλλο να παραλάβουν τον πελάτη που έχει πληρώσει. Προκειμένου λοιπόν να ταξιδεύουν άδεια τα αεροσκάφη προσφέρουν αυτές τις πτήσεις σε τιμές κόστους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μία παρέα έξι ατόμων που ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Κορσική με λίαρ τζετ πληρώνοντας 235 λίρες το άτομο. Πληρώνοντας λοιπόν αυτό το ποσό, το οποίο ενδεχομένως να ήταν και χαμηλότερο από όσο θα ζητούσε μια αεροπορική εταιρεία, ταξίδεψαν σαν κροίσοι, εκμεταλλευόμενοι τις κενές πτήσεις.

article-0-206A0DCB00000578-417_634x411