ΔΙΕΘΝΗ

Η εταιρεία CureVac διαψεύδει ότι της έγινε πρόταση από τον Τραμπ να αγοράσει το εμβόλιό της

Η γερμανική εταιρεία CureVac διέψευσε σήμερα ότι της έγινε πρόταση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρμπ να διαθέσει κατ’ αποκλειστικά σε Αμερικανούς το εμβόλιο που προσπαθεί να παρασκευάσει για τον νέο κορονοϊό.

«Για να είμαστε και πάλι ξεκάθαροι στο θέμα του κορονοϊού: η CureVac δεν έλαβε κάποια προσφορά από την αμερικανική κυβέρνηση ή από συνδεδεμένες με αυτήν υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια και μετά τη σύνοδο της Ομάδας Εργασίας στον Λευκό Οίκο στις 2 Μαρτίου» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Την Κυριακή η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιχείρησαν να ιδιοποιηθούν το εμβόλιο που αναπτύσσεται από αυτό το γερμανικό εργαστήριο και προειδοποίησε ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει το σκεύασμα αυτό στην Ευρώπη. Η εφημερίδα Die Welt έγραψε την ίδια ημέρα ότι ο Τραμπ προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό στην CureVac.

«Η CureVac διαψεύδει όλους τους ισχυρισμούς του Τύπου», πρόσθεσε η εταιρεία αυτή στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, που ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, σχολίασε ότι η υπόθεση αυτή έχει «μεγαλοποιηθεί υπερβολικά».

Ο διευθύνων σύμβουλος της CureVac είχε προσκληθεί προσωπικά από τον Τραμπ στις 2 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν την ανάπτυξη του εμβολίου. Περιέργως, μια εβδομάδα αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ