ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία απαγορεύει τις πτήσεις μικρών αποστάσεων για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα

Η Γαλλία απαγόρευσε τις εσωτερικές πτήσεις μικρών αποστάσεων για μέρη που μπορούν να υπάρξει η χρήση εναλλακτικών μέσων, όπως τα τρένα, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

Σύμφωνα με το BBC, o νόμος τέθηκε σε ισχύ δύο χρόνια αφότου οι νομοθέτες ψήφισαν υπέρ του τερματισμού των δρομολογίων όπου το ίδιο ταξίδι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τρένο σε λιγότερο από δυόμισι ώρες.

Η απαγόρευση αποκλείει όλα τα αεροπορικά ταξίδια μεταξύ του Παρισιού και πόλεων όπως η Νάντη, η Λυών και h Μπορντό, ενώ οι πτήσεις με ανταπόκριση δεν θα επηρεαστούν.

Οι επικριτές ωστόσο του μέτρου αυτού χαρακτηρίζουν τα τελευταία αυτά μέτρα ως «συμβολικές απαγορεύσεις».

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοϊού, με τον ιστότοπο Flightradar24 να αναφέρει ότι ο αριθμός των πτήσεων πέρυσι μειώθηκε σχεδόν κατά 42% από το 2019.

Η Σύμβαση Πολιτών της Γαλλίας για το Κλίμα, η οποία δημιουργήθηκε από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το 2019 και περιελάμβανε 150 μέλη του κοινού, είχε προτείνει την κατάργηση των αεροπορικών ταξιδιών όπου υπάρχει δυνατότητα να γίνονται τα ταξίδια με τρένα όταν οι διαδρομές είναι κάτω από 4 ώρες.

Αλλά αυτό μειώθηκε σε δυόμισι ώρες μετά από ενστάσεις από ορισμένες περιοχές, καθώς και από την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM.

Πηγή: skai.gr