ΔΙΕΘΝΗ

Η «πληρωμένη» απάντηση των Αιγυπτίων στον Μασκ για τις… εξωγήινες πυραμίδες!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδρυτής της SpaceX, υποστήριξε  μέσω twitter ότι «Εξωγήινοι έχτισαν τις πυραμίδες προφανώς».

Ο Έλον Μασκ προσπάθησε, βέβαια, την επομένη να τα μαζέψει κάπως με νεότερη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποστάροντας έναν σύνδεσμο δημοσιεύματος του BBC History, αναφορικά με τη ζωή των ατόμων που έχτισαν τις πυραμίδες: «Αυτό το άρθρο του BBC προσφέρει μια λογική σύνοψη του πώς δημιουργήθηκαν».

Αλλά η… ζημιά είχε ήδη γίνει. Ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος Ζάχι Χαουάς με βίντεο του στα αραβικά έσπευσε να απαντήσει στον Μασκ ότι «αυτά που είπατε για τις πυραμίδες αποτελούν παραισθήσεις, οι πυραμίδες οικοδομήθηκαν από Αιγύπτιους. Βρήκα τους τάφους των κατασκευαστών, που λένε ότι αυτοί που οικοδόμησαν τις πυραμίδες είναι Αιγύπτιοι και δεν ήταν σκλάβοι».

Η αμφιλεγόμενη ανάρτησή του Έλον Μασκ, που απέσπασε πάνω από 500.000 likes, προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου, Ράνια αλ Μασάτ: «Παρακολουθώ με πολύ θαυμασμό τη δουλειά σας. Καλώ εσάς και την SpaceX να μελετήσετε τα γραπτά για το πώς οικοδομήθηκαν οι πυραμίδες και να ελέγξετε τους τάφους των κατασκευαστών τους. Κύριε Μασκ, σας περιμένουμε», σημείωσε.