ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη αντίδραση της Βρετανίας μετά την ανακοίνωση αναγνώρισης από τον Πούτιν

«Ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας», χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρόκειται για αποκήρυξη της διαδικασίας του Μινσκ και των συμφωνιών του Μινσκ και νομίζω ότι είναι ένας πολύ κακός οιωνός και ένα πολύ σκοτεινό σημάδι», συμπλήρωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την κατάργηση όλων των περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι πρόκειται για μία ακόμα ένδειξη ότι τα πράγματα «οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση» στην Ουκρανία.

Δεσμεύθηκε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, αναφερόμενος στο πακέτο κυρώσεων που έχει ετοιμαστεί και στην αποστολή αμυντικών όπλων στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να σκέφτεται τι περισσότερο μπορεί να κάνει για να στηρίξει τους Ουκρανούς και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν έκτακτες συνομιλίες με συμμάχους και εταίρους.

«Είναι σίγουρα πολύ άσχημα νέα», σχολίασε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος στο ερώτημα αν πιστεύει πως ο Ρώσος Πρόεδρος έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, απάντησε πως δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του, αλλά ότι ελπίζει να κάνει πίσω.