ΔΙΕΘΝΗ

Η Πρώτη Κυρία με το σιθρού φόρεμα και τα… δίμετρα πόδια

Ο δύο φορές διαζευγμένος, ο 56χρονος Μαουρίτσιο Μάκρι, ο νέος Πρόεδρος της Αργεντινής είναι παντρεμένος με το 41χρονο μοντέλο και επιχειρηματία, Τζουλιάνα Αουάντα, με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη.

Ο πατέρας της Αουάντα είναι Λιβανέζος μετανάστης από την Μπάαλμπεκ και η μητέρα της μετανάστρια από τη Συρία, ενώ και οι δύο είναι μουσουλμάνοι.

Σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα La Nacion το 2012, η Αουάντα είπε ο πατέρας της είναι φιλελεύθερος μουσουλμάνος που δεν είχε καμία αντίρρηση όταν μία από τις αδελφές της παντρεύτηκαν σε εκκλησία ή όταν η άλλη αδελφή παντρεύτηκε έναν Εβραίο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι φιλελεύθερος δήμαρχος του Μπουένος Άιρες Μαουρίτσιο Μάκρι, νίκησε το φαβορί των προεδρικών εκλογών, όπως παρουσιαζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, τον υποψήφιο του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι.

Η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ, η οποία βρίσκεται στην ηγεσία της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής από το 2007, δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα.