ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανέφερε μεγάλη επίθεση από Ουκρανικά drones – Έκλεισαν αεροδρόμια

Σύμφωνα με την Ρωσία, η Ουκρανία εξαπέλυσε τη νύχτα επιδρομές με πολλά drones στη ρωσική επικράτεια, φθάνοντας ως την Πσκοφ, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, όπου χτυπήθηκαν αεροσκάφη, κάπου 830 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Επίθεση με drones απωθήθηκε στο αεροδρόμιο της Πσκοφ, δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχουν θύματα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Μιχαήλ Βετζέρνικοφ μέσω Telegram, ο οποίος νωρίτερα, ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας «απωθούσε» επίθεση, συνοδεύοντας την ανάρτηση με βίντεο στο οποίο μπορούσε κανείς να διακρίνει μεγάλη πυρκαγιά και να ακούσει σειρήνες που ούρλιαζαν.

«Το επίπεδο των καταστροφών βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός», σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της Πσκοφ.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, πως τέσσερα βαριά μεταγωγικά αεροσκάφη Ιλιούσιν Il-76 υπέστησαν ζημιές. Το πρακτορείο RIA από την πλευρά του ανέφερε πως δυο από τα μεταγωγικά πήραν φωτιά, επικαλούμενο πληροφορίες του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο

Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Πσκοφ ανεστάλησαν για σήμερα εν αναμονή εκτίμησης των ενδεχόμενων ζημιών στον διάδρομο, διευκρίνισε ο Βετζέρνικοφ.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τίποτα σοβαρό, αλλά τη νύχτα είναι δύσκολο να το επαληθεύσουμε αυτό. Αν όλα είναι εντάξει, το αεροδρόμιο θα ξαναρχίσει την ομαλή λειτουργία του (αύριο) Πέμπτη», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε τη 19η Αυγούστου πως απέτρεψε ουκρανική επίθεση με drones σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιφέρεια Νόβγκαραντ, επίσης σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.