ΔΙΕΘΝΗ

Η βασίλισσα… μίλησε! Η πρώτη δήλωση της Ελισάβετ για το… Megxit!

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να… πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, είναι σίγουρα το θέμα των ημερών και όλοι περίμεναν την πρώτη σχετική δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ.

Και η στιγμή έφτασε, καθώς η βασίλισσα, μετά τη σύσκεψη με τους πρίγκιπες Κάρολο, William και Harry στο Σάντριγχαμ, εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για το μέλλον του τελευταίου με τη σύζυγό του.

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές διαβουλεύσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως μία καινούργια οικογένεια.

Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρως απασχολούμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μία πιο ανεξάρτητη ζωή, παραμένοντας άξια μέλη της οικογένειάς μου. Ο Harry και η Meghan έκαναν ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να βασίζονται σε κρατικά κονδύλια στις καινούργιες ζωές τους. Για αυτό τον λόγο συμφωνήθηκε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα περνούν χρόνο και στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου και υπάρχει ακόμα κάποια δουλειά να γίνει, αλλά ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες ημέρες».

Κατά τον Guardian, οι τρεις πρίγκιπες αποχώρησαν ξεχωριστά, χωρίς περαιτέρω δηλώσεις.