ΔΙΕΘΝΗ

iPhone: Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου κινητού της Apple

Η σημερινή παρουσίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός είναι πλέον πιο έντονος από ποτέ στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς με τη Samsung και τη Huawei να έχουν ανεβάσει αρκετά τον πήχη, ιδίως στον τομέα της κάμερας, ενώ μία σημαντική μερίδα των καταναλωτών θεωρεί υπερβολικό να δίνει ένα ποσό πάνω από 1.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει ένα κορυφαίο smartphone.

Όσον αφορά τα νέα μοντέλα, χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα μεγάλες οθόνες. Η Apple παρουσιάζει κατ’ αρχήν το iPhone XS, το οποίο είναι ο «διάδοχος» του iPhone Χ με οθόνη 5,8 ιντσών τεχνολογίας OLED και αρκετές βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το δεύτερο μοντέλο είναι το iPhone XS Max, επίσης, με OLED οθόνη αλλά με τη διαγώνιο να φθάνει στις 6,5 ίντσες, μία διάσταση που για πρώτη φορά βλέπουμε σε smartphone της Apple, η οποία στο παρελθόν απέφευγε να είναι ο κατασκευαστής με τη μεγαλύτερη οθόνη. Κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχουν αλλαγές στη στρατηγική προσέγγισης της αγοράς. Πρακτικά, αυτό θα είναι το κορυφαίο iPhone που θα έχει διπλή κύρια κάμερα.

Η τρίτη συσκευή εκτιμάται ότι μπορεί να είναι το best seller μεταξύ των νέων μοντέλων. Το iPhone XSR έχει οθόνη 6,1 ιντσών αλλά τεχνολογίας LCD προκειμένου να μειωθεί το κόστος και γι’ αυτό εκτιμάται ότι η τιμή θα κινείται στα 900 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπερ σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι σε επίπεδα κάτω των 1.000 ευρώ. Επίσης, θα διαφοροποιείται και στα χρώματα που θα είναι διαθέσιμο.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως και τα 3 μοντέλα ακολουθούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του iPhone X, οπότε έχουμε πλήρη κατάργηση του κεντρικού πλήκτρου στο κάτω μέρος της οθόνης. Καμία συσκευή δεν θα έχει αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος με την Apple να θεωρεί ότι η αναγνώριση προσώπου (Face ID) είναι ο ιδανικός τρόπος αναγνώρισης του κατόχου ενός iPhone. Οι τρεις συσκευές στηρίζονται στον Α12 επεξεργαστή, ο οποίος κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 7 νανόμετρων, κάτι που μάλλον έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη αντοχή στην μπαταρία, ενώ όλα χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα το iOS 12 που παρουσιάσθηκε τον Ιούνιο.