ΔΙΕΘΝΗ

Ήπιαν… καθαριστικό για ενυδρεία για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό! Νεκρός ο άνδρας χαροπαλεύει η γυναίκα του

Πείστηκαν από τον Τραμπ και αποφάσισαν να πιουν χλωροκίνη για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό! Ο λόγος για ένα ζευγάρι στην Αριζόνα που αποφάσισε να πάρει από το στόμα φωσφορική χλωροκίνη, με αποτέλεσμα ο άνδρας να πεθάνει και σύζυγος να χαροπαλεύει!

Το ζευγάρι ήπει ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ενυδρείων, διότι περιέχει χλωροκίνη, τη δραστική ουσία φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο» στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Και οι δύο, περίπου εξήντα ετών, αισθάνθηκαν αμέσως δυσφορία μόλις κατάπιε ποσότητα σκευάσματος που χρησιμοποιείται για την απολύμανση ενυδρείων, εξήγησε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Banner Health του Φοίνιξ.

Η φωσφορική χλωροκίνη πράγματι είναι η δραστική ουσία στο ανθελονοσιακό σκεύασμα που ο Τραμπ επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες πως ενδέχεται να φανεί καθοριστικό στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασθένεια COVID-19.

Το Σάββατο, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο συνδυασμός της υδροξυχλωροκίνης με ένα αντιβιοτικό, την αζιθρομυκίνη, υπάρχουν «αληθινές πιθανότητες» να αποδειχθεί πως θα «αλλάξει το παιγνίδι» όσο ελάχιστα άλλα σκευάσματα «στην ιστορία της ιατρικής».

Χθες Δευτέρα, υπερθεμάτισε, δηλώνοντας πως η χλωροκίνη ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο».