ΔΙΕΘΝΗ

Καθηλώνει όλα της τα αεροσκάφη έπειτα από τεχνικό πρόβλημα η Alaska Airlines

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε την Τετάρτη οδηγία για καθήλωση των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Alaska Airlines, με την εταιρεία να προχωρά στην εν λόγω κίνηση.

Το CNBC μετέδωσε ότι το σύστημα της αεροπορικής εταιρείας που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βάρους και της ισορροπίας των αεροσκαφών δεν λειτουργούσε σωστά. Εάν δεν υπολογιστεί σωστά το συνολικό βάρος ενός αεροσκάφους πριν την απογείωση, αυτό ενέχει πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή πτήση.

Ο αερομεταφορέας με έδρα το Σιάτλ διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι προέκυψε πρόβλημα «κατά την εκτέλεση αναβάθμισης του συστήματος που υπολογίζει το βάρος και την ισορροπία μας».

Απαντώντας σε παράπονα επιβατών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι εργάζεται για να μετακινήσει τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό.

Η ντιρεκτίβα της FAA ανέφερε ότι εξαιρούνται οι πτήσεις της SkyWest, η οποία παρέχει περιφερειακές υπηρεσίες για την Alaska Airlines και άλλες εταιρείες. Η Alaska Airlines διαθέτει συνολικά 231 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 και 83 αεροσκάφη Embaer 175.