ΔΙΕΘΝΗ

«Καυτό» ρεκόρ στην Ιαπωνία! Οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 150 χρόνων!

Η Ιαπωνία πλήττεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα από ανυπόφορο καύσωνα με το Τόκιο να καταρρίπτει ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας Ιουνίου των τελευταίων σχεδόν 150 ετών και τις αρχές να προειδοποιούν ότι η παροχή ρεύματος παραμένει αρκετά περιορισμένη και ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ο καύσωνας στην Ιαπωνία σημειώνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών κατά τις οποίες οι τιμές ανάμεσά τους και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας – να συγκαταλέγονται στα βασικά ζητήματα που, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, απασχολούν τους ψηφοφόρους και έχουν οδηγήσει στη μείωση του ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης.

Παράλληλα, πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο κυβερνήτης του Τόκιο, ζητούν μειώσεις στην τιμή της ενέργειας.

Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα ήταν σήμερα στις 13:00 μμ 35,1 βαθμοί Κελσίου έπειτα από τρεις συναπτές ημέρες όπου ο υδράργυρος έφθανε τους 35 βαθμούς-το χειρότερο κύμα καύσωνα για Ιούνιο από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 1875.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι την Πέμπτη η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα είναι 36 βαθμοί και την Παρασκευή 35.

Με προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο θερμοπληξίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας σήμερα, στις αρχές της ημέρας αυξήθηκαν οι νοσηλείες.

Πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας και άλλων περιοχών συνέχισαν να αγνοούν την κυβερνητική σύσταση να μειώσουν τον κίνδυνο θερμοπληξίας βγάζοντας τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, ενώ για δεύτερη ημέρα οι αρχές ζήτησαν από τους καταναλωτές στην περιοχή του Τόκιο να κάνουν οικονομία στην ενέργεια για να αποφύγουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.