ΔΙΕΘΝΗ

Κίνηση «ματ» από τις γερμανικές αρχές: Επικήρυξαν τον δράστη του Βερολίνου για 100.000 ευρώ

«Κόκκινο συναγερμό» έχουν σημάνει η αρχές στο Βερολίνο, έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό με σκοπό την εύρεση του 24χρονου Τυνήσιου που φέρεται να συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, το οποίο στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, στην καμπίνα του φορτηγού βρέθηκε έγγραφο που εκδόθηκε από γερμανική αρχή στην περιοχή Κλέβε του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Πρόκειται για άδεια παραμονής ενός τυνήσιου υπηκόου ονόματι Ανίς Α. Το όνομα αυτό το επιβεβαίωσε και η αστυνομία, η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης έδωσε τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία εντείνει τις προσπάθειες εντοπισμού του φερόμενου δράστη προσφέροντας 100.000 ευρώ για οποιαδήποτε πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη του Άννις.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της Bild θέλουν τον 24χρονο άντρα να είναι γνωστός με τρία διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ηλικίες, ενώ σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel κατάγεται από την πόλη Ταταουίν στη νότια Τυνησία.

Ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για επιθέσεις και τραυματισμούς, αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε και επιπλέον θεωρείται επικίνδυνος γιατί έχει διασυνδέσεις "με ένα μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο", σύμφωνα με την Bild.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό προσφύγων για τον εντοπισμό του Τυνήσιου