ΔΙΕΘΝΗ

Κλινική έδωσε εξιτήριο σε σχιζοφρενή – Λίγες μέρες μετά σκότωσε τον πατέρα του!

Εγκληματικό λάθος έκανε μια κλινική στην Αγγλία το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έναν 70χρονο άνδρα. Ο γιος του θύματος ήταν σχιζοφρενής με αποτέλεσμα να αφαιρέσει τη ζωή του ίδιου του πατέρα, θεωρώντας ότι είχε καταληφθεί από τον σατανά!

Συγκεκριμένα ο Jonathan MacMillan τα τελευταία 9 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα είχε διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια με αποτέλεσμα να λαμβάνει ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.

Επιπλέον είχε κάνει φυλακή για ένα 6άμηνο μετά από επίθεσή του σε άλλο άτομο. Την ίδια ώρα οι χωρισμένοι γονείς του αδυνατούσαν να του προσφέρουν την ιατρική βοήθεια που χρειαζόταν, έχοντας και οι ίδιοι τα δικά τους προβλήματα.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να βρουν μία θέση σε μία κλινική στο Μπάρουο, τον Δεκέμβριο, αλλά τον Μάιο μετακόμισε στο Cygnet Hospital στο Κεντ, το οποίο βρίσκεται 350 μίλια από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο MacMillan ήταν να λάβει εξιτήριο από εκεί στις 14 Ιουλίου λόγω ενός τυπογραφικού λάθους όμως, βγήκε στις 14 Ιουνίου.

Οι γονείς του που ενημερώθηκαν για την εξέλιξη επεσήμαναν το λάθος, ωστόσο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κλινική. Ετσι ο 28χρονος ψυχασθενής εξήλθε κανονικά.

Στη συνέχεια μετά από ολονύκτιο ταξίδι με ταξί μετέβη το σπίτι που διέμενε ο 70χρονος πατέρας του, John. Ο τελευταίος αν και ζούσε σε διαφορετικό μέρος από την μητέρα του Glenys Hird, διατηρούσε μαζί της εξαιρετικές σχέσεις.

Και οι δυο γονείς παρουσιάζονταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το εξιτήριο που πήρε ο γιος τους, γρηγορότερα από ότι έπρεπε. Δυστυχώς οι φόβοι αυτοί επιβεβαιώθηκαν τέσσερις μέρες αργότερα.

Δυστυχώς ο John MacMillan βρέθηκε νεκρός, με αρκετές μαχαιριές στο σώμα του, με τον γιό του Jonathan να έχει πιστέψει ότι τον πατέρα του είχε κυριεύσει ο σατανάς και έπρεπε να τον σώσει!

Η υπόθεση της δολοφονίας εκδικάζεται αυτές τις μέρες με την μητέρα Glenys Hird να ζητάει την απόδοση ευθυνών από την κλινική για το τραγικό λάθος που έκανε.