ΔΙΕΘΝΗ

Κλίντον: Πρέπει να γίνει μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας

Μέσα σε επευφημίες πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια  ομιλία της Χίλαρι Κλίντον μετά το αποτέλεσμα των εκλογών που βρήκε νικητή τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Εμφανώς κουρασμένη και στεναχωρημένη από την έκβαση της εκλογικής μάχης μίλησε για την ευκαιρία που χρωστάει στον Τραμπ για να ηγηθεί των Η.Π.Α.

 

 

 

«Χθες έδωσα συγχαρητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ. Ελπίζω να πετύχει. Νιώθω περηφάνια και ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική εκστρατεία που πραγματοποιήσαμε. Εκπροσωπείτε ό,τι καλύτερο έχει η Αμερική αυτή τη στιγμή», ενώ προσέθεσε πως «γνωρίζω πόσο απογοητευμένοι νιώθετε. Το ίδιο και εγώ. Αυτό είναι πόνος για εμάς. Η εκστρατείας μας ήταν για την χώρα που δεν αποκλείει κανέναν. Το έθνος μας είναι βαθιά διχασμένο. Αν και εσείς συμφωνείτε πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα.

Ενώ αναφέρθηκε με νόημα και στις αντιδράσεις. «Πρέπει να είμαστε ανοικτόμυαλοι. Πρέπει να γίνει μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Θα πλαισιώσουμε την ελευθερία του λόγου και τις δημοκρατικές ελευθερίες αυτής της χώρας».

Η συνταγματική μας δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή μας, όχι κάθε 4 χρόνια, αλλά κάθε μέρα. Να διαλύσουμε όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν τους αμερικανούς να εκπληρώσουν να όνειρα τους. Η εκστρατεία μας ήταν για όλους. Η ευθύνη μας ως πολίτες είναι να δημιουργήσουμε μία πιο δίκαιη Αμερική.

Δεν ξέχασε και το ζεύγος  Ομπάμα στην ομιλία της: «Ευχαριστώ τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. Η χώρα μας τους χρωστά πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη. Η αποφασιστική σας ηγεσία ήταν καθοριστική για πολλούς στην Αμερική.

Τέλος μετά την χαμένη ευκαιρία για να γίνει μία γυναίκα η πρώτη πρόεδρος των Η.Π.Α. ανέφερε «δεν έχουμε σπάσει το ταβάνι ως γυναίκες αλλά αυτό θα γίνει πολύ γρηγορότερα από όσο πιστεύετε».