ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Λεπέν: «Δεν θα υπάρξει χάος στη χώρα αν φύγουμε από το ευρώ»

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν την γαλλίδα υποψήφιο να κερδίζει τον πρώτο γύρο των εκλογών της 23ης Απριλίου αλλά στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαϊου φαίνεται πως ο Εμμανουέλ Μακρόν υπερισχύει.

 

 

 

 

«Δεν θα υπάρξει χάος στη χώρα αν φύγουμε από το ευρώ, θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι» δήλωσε την Κυριακή η υποψήφια της ακροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Μαρί Λεπέν προσπαθώντας να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα σε περίπτωση Frexit. 

Η αντιευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθεί η Μαρί Λεπέν προσελκύει ψηφοφόρους που είναι αγανακτισμένοι με την παγκοσμιοποίηση αλλά της στερεί την εξουσία καθώς η πλειοψηφία των Γάλλων είναι αντίθετη με την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο.

«Το ευρώ προκάλεσε μια πολύ σημαντική αύξηση των τιμών και οδήγησε σε μια απότομη πτώση της αγοραστικής δύναμης», δήλωσε ο Λε Πεν σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Κυριακή στην εφημερίδα Le Parisien. 

«Το ευρώ αποτελεί επίσης ένα σοβαρό εμπόδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς οδηγεί στην πτώση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας», πρόσθεσε.