ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό με 14 νεκρούς! Ανάμεσά τους και παιδιά

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Όταν εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στην Άζαζ. Κοινότητα στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η έκρηξη τραυμάτισε άλλους 20 και πλέον ανθρώπους. Διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Τέσσερα παιδιά συγκαταλέγονται στους νεκρούς της έκρηξης σε αυτή την πόλη. Που βρίσκεται στην καρδιά μιας περιοχής στην τουρκική σφαίρα επιρροής στην επαρχία Χαλέπι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Η έκρηξη έγινε καθώς πολλοί άνθρωποι έφευγαν μετά τις νυχτερινές προσευχές», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε τοπική πηγή μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Έκανε λόγο για 28 τραυματίες.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε την επομένη παρόμοιας ενέργειας στη Ράκα — επίσης στη βορειοδυτική Συρία — η οποία στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20.