ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό! Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κομβόι με αμάχους!

Σε τουλάχιστον 26 ανέρχονται οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία από τουρκική αεροπορική επιδρομή και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν αυτοκινητοπομπή αμάχων και δημοσιογράφων στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου. Τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του. Το συριακό πρακτορείο ΑΝΗΑ (Hawar News) επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον ανταποκριτή του Σαάντ αλ Αχμάντ. Βρισκόταν στο κομβόι αμάχων που προερχόταν από το Τελ Ταμέρ για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για την τουρκική εισβολή. Επίσης, ο έτερος ανταποκριτής του ΑΝΗΑ Μουχαμάντ Ακιντζί τραυματίστηκε από τα βλήματα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ειδησεογραφικού δικτύου.