ΔΙΕΘΝΗ

Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό

Ραδιοφωνικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ο οποίος εργαζόταν part-time, δολοφονήθηκε στην πολιτεία Βερακρούς, στον Κόλπο του Μεξικού, όπου εκτυλίσσεται βίαιη σύγκρουση αντίπαλων καρτέλ των ναρκωτικών.

Ο Πέδρο Πάμπλο Καμούλ εργαζόταν ως ραδιοφωνικός ρεπόρτερ και παρουσιαστής στους σταθμούς AX Noticias και Es Amor. Ο πρώτος επιβεβαίωσε τον φόνο του τη Δευτέρα του μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τοπικός βουλευτής Λουίς Τσάσαρο δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από σφαίρες. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Latinus ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης τον πυροβόλησαν καθώς οδηγούσε ταξί προτού διαφύγουν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν είναι ως αυτό το στάδιο σε θέση να κρίνει εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου συνδεόταν με τη δουλειά του.

Ο AX Noticias αξίωσε να διενεργηθεί έρευνα για την υπόθεση και να τιμωρηθούν οι δράστες αυτής της «άνανδρης πράξης» μέσω Facebook.

Το 2022 είναι ήδη η πιο φονική χρονιά για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης στη μεξικανική ιστορία, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας Άρθρο 19. Η ΜΚΟ έχει καταμετρήσει 18 δολοφονίες και 331 επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων μόνο μέσα στους οκτώ πρώτους μήνες της χρονιάς.