ΔΙΕΘΝΗ

Με κομμένο λαιμό γυναίκα κοντά στο σημείο της αιματηρής επίθεσης!

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως όσο περνούν οι ώρες σχετικά με τον δράστη της αιματηρής επίθεσης που συγκλόνισε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Επιτέθηκε με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Ο άνδρας που εξαπέλυσε επίθεση ενάντια σε περαστικούς στο κέντρο του Σίδνεϊ, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», προτού ακινητοποιηθεί τελικά από τρεις «ήρωες» είναι 21 ετών και ονομάζεται Μερτ Νέι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Ο νεαρός άνδρας, που έχει συλληφθεί, διαμένει στην περιοχή Μαραγιόνγκ, ένα προάστιο του Σίδνεϊ, και πιστεύται ότι έδρασε μεμονωμένα, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Επίτροπος της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μικ Φούλερ.

«Πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για αυτόν υποδηλώνουν ότι είχε ορισμένες ιδεολογίες που συνδέονται με την τρομοκρατία, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει δεσμούς με τρομοκράτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις», υπογράμμισε ο Επίτροπος, τονίζοντας πάντως ότι είναι ακόμα «πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα» για τα ακριβή πιστεύω του.

Πάντως, πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκαν έγγραφα που αναφέρονται σε πολύνεκρες δολοφονικές επιθέσεις ανά τον κόσμο, όπως εκείνες στη Βόρεια Αμερική και τη Νέα Ζηλανδία.

Σύμφωνα με τον Φούλερ, μέσα στα επόμενα 30 λεπτά, διευρυμένη έρευνα στον τόπο του εγκλήματος οδήγησε στον εντοπισμό μιας νεκρής γυναίκας 21 ετών. «Με βάση τα στοιχεία που μας είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, τα δύο εγκλήματα φαίνονται να συνδέονται», ανέφερε ο Επίτροπος.

Η αγνώστων στοιχείων νεκρή γυναίκα βρέθηκε σε ένα σπίτι στην οδό Κλάρενς, μερικές ώρες μετά την επίθεση. Υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό.