ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ κατά Τραμπ για το διάταγμα για τους μετανάστες

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η παγκόσμια μάχη εναντίον της τρομοκρατίας δεν απαιτεί να καθίστανται ύποπτες ολόκληρες ομάδες ανθρώπων και πρόσθεσε πως η διαταγή του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ ανθρώπων από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό παραβιάζει το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας.

 

 

 

 

«Η απαραίτητη και αποφασιστική μάχη εναντίον της τρομοκρατίας δεν δικαιολογεί κατ' ουδένα τρόπο να θεωρούνται γενικά ύποπτες ομάδες ορισμένων ανθρώπων στην προκειμένη περίπτωση ανθρώπων μουσουλμανικής πίστης ή κάποιας συγκεκριμένης καταγωγής», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Κατά την άποψή μου, η πράξη αυτή αντιβαίνει στις βασικές αρχές της διεθνούς βοήθειας προς τους πρόσφυγες και της διεθνούς συνεργασίας», δήλωσε. «Η καγκελαρία και το υπουργείο Εξωτερικών θα κάνουν ό,τι μπορούν, ιδιαίτερα για τους θιγόμενους πολίτες με διπλή υπηκοότητα, για να ξεκαθαρίσουν οι νομικές επιπλοκές και να εκπροσωπηθούν εμφατικά τα συμφέροντά τους βάσει του νόμου».

Η Μέρκελ πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι έχουμε στενές διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας σχετικά με το όλο θέμα».