ΔΙΕΘΝΗ

Μέσω του Playstation 4 επικοινωνούν οι τζιχαντιστές!

Δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των τζιχαστιστών αποτελεί το δημοφιλές video game  Playstation 4, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών, Jan Jambon. 

 

Οι Βρυξέλλες αποκαλύπτουν ότι το δίκτυο της αγαπημένης παιχνιδομηχανής της Sony αποτελεί μέσο επικοινωνίας των ανταρτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν οι χρήστες από τις αρχές. 

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη χρήση της κονσόλας παιχνιδιών από τους αδίστακτους τρομοκράτες, ενώ επισήμανε σε δραματικό τόνο ότι οι Βρυξέλλες διαθέτουν ένα άκρως «αδύναμο» δίκτυο ενάντια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

«Αυτή η σκέψη με κρατά άγρυπνο. Οταν ένας άντρας πίσω από έναν υπολογιστή επικοινωνεί με τζιχαντιστές. Το Playstation 4 είναι τρομερά δύσκολο να ανιχθευθεί», ανέφερε. 

Η διάσημη κονσόλα παιχνιδιών έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε υπόθεση εξτρεμιστών, όταν ενας αυστριακός έφηβος κατέβαζε σχέδια για βομβιστικές επιθέσεις σε πρόγραμμα του Playstation 4.   

Στο «Κυβερνοχαλιφάτο» είναι εξοπλισμένοι πάντα με το τελευταίο μοντέλο του Playstsation, ενώ αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν με αυτό, την ίδια ώρα που εκείνοι σχεδιάζουν βομβιστικές επιθέσεις. Εκείνοι χρησιμοποιούν τη «διάτρητη» πλατφόρμα του video game, που αγαπούν εκατομμύρια έφηβοι και ενήλικες στον κόσμο, για να επικοινωνούν τα άρρωστα σχέδιά τους.