ΔΙΕΘΝΗ

Συνέλαβαν έγκυο που απέβαλε μετά από πυροβολισμό στην κοιλιά – Κατηγορείται για ανθρωποκτονία του αγέννητου μωρού της!

Μια περίεργη ιστορία εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ όπου μια γυναίκα που απέβαλε μετά τον τραυματισμό της στην κοιλιά από πέντε σφαίρες, συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από την δικαιοσύνη της Αλαμπάμα, η οποία της προσάπτει ότι προκάλεσε τον θάνατο του εμβρύου.
Οι υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση έσπευσαν άμεσα να προσφέρουν την υποστήριξή τους στη νεαρή γυναίκα θεωρώντας ότι η περίπτωσή της εντάσσεται στην εκστρατεία κατά των αμβλώσεων που διεξάγεται στην συντηρητική και θρησκευόμενη αυτή πολιτεία του αμερικανικού νότου.
Στην Μάρσι Τζόουνς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία επειδή διεκόπη η κύησή της όταν δέχθηκε πέντε σφαίρες στην κοιλιά. Αυτή που της επιτέθηκε κυκλοφορεί ελεύθερη», έγραψε στο Twitter η οργάνωση YellowFund, η οποία προσφέρει βοήθεια στις γυναίκες για να έχουν πρόσβαση στην άμβλωση, σημειώνοντας ότι για την περίπτωση της Τζόουνς: «Εμείς θα την βγάλουμε από την φυλακή και θα της προσφέρουμε νομική συνδρομή».
Η 27χρονη Μάρσι Τζόουνς τραυματίστηκε από μια άλλη γυναίκα σε καυγά τον Δεκέμβριο.
«Το μόνο θύμα είναι το αγέννητο παιδί», είχε υπογραμμίσει τότε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντάνι Ριντ, τις δηλώσεις του οποίου είχε επικαλεστεί ο ιστότοπος πληροφόρησης AL.com «Η μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που άρχισε και που τροφοδότησε τον καυγά», είχε προσθέσει ο αξιωματούχος της αστυνομίας.
Στη γυναίκα που είχε ανοίξει πυρ εναντίον της απαγγέλθηκαν αρχικά κατηγορίες, οι οποίες όμως στη συνέχεια αποσύρθηκαν και απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά της Τζόουνς, η οποία τέθηκε την Τετάρτη υπό κράτηση.
Η Αλαμπάμα υιοθέτησε τον Μάιο νόμο που απαγορεύει την άμβλωση ακόμη και σε περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας και την εξισώνει με ανθρωποκτονία.