ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα αισιοδοξίας από την Κίνα: Μία εβδομάδα χωρίς κρούσμα η Γουχάν!

Μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από την Κίνα και συγκεκριμένα από τη Γουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε ο νέος κορωνοϊός, όπου εδώ και εφτά μέρες έχει καταγράψει μηδέν νέα κρούσματα!

Στην Κίνα, για ακόμα μια μέρα, δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορονοϊού από εγχώρια μετάδοση στην Κίνα, αλλά 48 από άτομα που ήρθαν στην χώρα από το εξωτερικό και υπήρξε ένας θάνατος.

Το Πεκίνο ανησυχεί ολοένα περισσότερο για τους ταξιδιώτες που έχουν μολυνθεί στο εξωτερικό και φθάνουν στη χώρα, κάτι που ώθησε τις κινεζικές αρχές να εντείνουν τις εξετάσεις που κάνουν κατά τις αφίξεις, να διευρύνουν τα μέτρα καραντίνας, να μειώσουν δραστικά τον αριθμό των διεθνών πτήσεων και να απαγορεύσουν την είσοδο στους περισσότερους αλλοδαπούς.

Από τα νέα κρούσματα, 10 καταγράφηκαν στην Εσωτερική Μογγολία και πρόκειται για επιβάτες οι πτήσεις των οποίων εξετράπησαν στο Πεκίνο. Η Σαγκάη κατέγραψε 11 νέα κρούσματα, ενώ το Πεκίνο τρία. Η πόλη Γουχάν, η πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, από όπου άρχισε η πανδημία, δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα για έβδομη συναπτή ημέρα, σύμφωνα πάντα μετά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανερχόταν σε 81.518 και ο απολογισμός των θυμάτων είχε φθάσει τους 3.305 νεκρούς.