ΔΙΕΘΝΗ

Μπήκε σε εμπορικό κέντρο και σκόρπισε το θάνατο! (ΒΙΝΤΕΟ) Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στις ΗΠΑ

Ακόμα μία τραγωδία στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Άινταχο, όπου ένας άντρας άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος κατά τα φαινόμενα δεν είχε συνεργούς, συνελήφθη και ο κίνδυνος έχει πλέον περάσει για τους πολίτες, επισήμανε ο Ράιαν Λι, επικεφαλής της αστυνομίας στην Μπόιζ, την πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της πολιτείας Άινταχο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Σύμφωνα με τον κ. Λι, αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν περί τις 13:50 (τοπική ώρα· 22:50 ώρα Ελλάδας) ότι ακούστηκαν πυρά σε εμπορικό κέντρο στην Μπόιζ και ότι «τουλάχιστον ένας άνθρωπος χτυπήθηκε» από σφαίρες.

Όταν έφθασαν επί τόπου, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

«Δεν είμαστε στ’ αλήθεια σε θέση σε αυτό το στάδιο να αναφερθούμε στο οποιοδήποτε κίνητρο του υπόπτου», σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, κρίνοντας πως «πραγματικά είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε υποθέσεις».

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα θύματα, ούτε για την κατάσταση των τεσσάρων τραυματιών.