ΔΙΕΘΝΗ

Νέα έρευνα για τον Φιγιόν – Στο «στόχαστρο» τα πανάκριβα κοστούμια του!

Επεκτάθηκε η εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει εις βάρους του Φρανσουά Φιγιόν και πλέον συμπεριλαμβάνει και την υπόθεση με τα πανάκριβα κοστούμια που φέρεται να του χάρισε ένας φίλος του επιχειρηματίας.

Δικαστική πηγή, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρει πως οι αρχές θέλουν να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρθηκαν αυτά τα κοστούμια, γνωστού οίκου μόδας, στον πρώην πρωθυπουργό. Έτσι, επεκτάθηκε η έρευνα για να συμπεριλάβει και την κατηγορία της αθέμιτης άσκησης επιρροής έναντι ανταλλάγματος.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Le Parisien  την Κυριακή σημείωνε ότι ένας «μαικήνας» πλήρωσε 13.000 ευρώ για την αγορά δύο κοστουμιών, από οίκο μόδας που βρίσκεται σε μια ακριβή συνοικία του Παρισιού, για λογαριασμό του Φιγιόν.

Ο υποψήφιος της δεξιάς κατηγορείται ήδη για κατάχρηση δημόσιων πόρων επειδή είχε προσλάβει εικονικά τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς του. 

Από την πλευρά του, ο Φιγιόν αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και αρνήθηκε να παραιτηθεί από υποψήφιος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι θα έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και θα αποκλειστεί.