ΔΙΕΘΝΗ

Νέα προβλήματα για τον Τραμπ – Το βιβλίο και η δημοσκόπηση που τον καίνε!

Νέα «επίθεση» και μάλιστα… έντυπη δέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κυκλοφορεί σε λίγες ώρες το βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, του δημοσιογράφου που έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο «Watergate».
Την ίδια ώρα, εκτός από το βιβλίο του Γούντγουορντ, έρχεται μία δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι συμπολίτες του Τραμπ δεν του έχουν πλέον εμπιστοσύνη.
Ο δημοσιογράφος δεν περίμενε το βιβλίο να φθάσει στα χέρια των Αμερικανών και, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο είπε τα χειρότερα για τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο.
Ο Γουντγουόρντ έχει καλύψει οκτώ Αμερικανούς προέδρους- συμπεριλαμβανομένου και του Νίξον,ο οποίος μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate αποχώρησε από την προεδρία.
"Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου Αμερικανό πρόεδρο που να είναι τόσο αποστασιοποιημένος από την πραγματικότητα», υποστήριξε ο Γούντγουορντ μιλώντας στη δημοσιογράφο Savannah Guthrie στο δίκτυο NBC. «Αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί αρκετά σοβαρά…και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας».
Από την πλευρά του ο Τραμπ, λίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου που αναμένεται να ταράξει κι άλλο τα νερά στην πολιτική σκηνή της χώρας,έσπευσε να γράψει στο αγαπημένο του Twiitter: «Το βιβλίο του Γούντγουορντ είναι ένα αστείο….είναι απλώς μία ακόμη επίθεση εναντίον μου, χρησιμοποιώντας ανώνυμες πηγές, πηγές που δεν κατονομάζονται. Πολλοί έχουν σπεύσει να πουν ότι τα αποσπάσματα αυτά είναι μυθοπλασία. Οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να αντέξουν ότι χάνουν. Εγώ θα γράψω αληθινό βιβλίο». 
Στο μεταξύ, δημοσκόπηση που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι η δημοτικότητα του Τραμπ έχει πάρει την κατιούσα μετά τις αποκαλύψεις από του βιβλίου στον αμερικανικό Τύπο. Μέσα σ΄ ένα μήνα μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας δημοσκόπησης του CNN.
Μόλις το 36% των Αμερικανών ψηφοφόρων εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την προεδρία. Τον Αύγουστο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 42%.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί βλέπουν με καλό μάτι τους χειρισμούς του Τραμπ σε οικονομικά θέματα (49%).Το 69% των Αμερικανών πιστεύει ότι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας είναι καλή, ποσοστό που έχει παραμείνει σταθερό τους τελευταίους δύο μήνες.
Για την πλειοψηφία των Αμερικανών ο Τραμπ είναι ανάξιος της εμπιστοσύνης τους. Μόλις το 32% των Αμερικανών ψηφοφόρων δηλώνουν ότι βλέπουν τον πρόεδρό τους ως τίμιο. Το 30% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Τραμπ θα ενώσει τις ΗΠΑ και δεν θα τις διαιρέσει ενώ για το 60% ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σέβεται το κράτος δικαίου.