ΔΙΕΘΝΗ

Νέα τραγωδία για βασιλική οικογένεια! Νεκρός σε δυστύχημα ο πρίγκιπας

Θρήνος για τον οίκο της Έσσης- Φιλιπσθάλ, καθώς έχασε τη ζωή του, σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα ο πρίγκιπας Όττο, μετά από πρόσκρουση σε κιγκλιδώματα σε έναν βαυαρικό αυτοκινητόδρομο.

Ο 55χρονος  Γερμανός πρίγκιπας και επιχειρηματίας, που στην κατοχή του είχε πολλά franchise γνωστής αλυσίδας fast food, έπεσε από την μηχανή του και χτύπησε στο κιγκλίδωμα κοντά στην λίμνη Κονστάνς. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο Όττο καταγόταν από μια γερμανική βασιλική δυναστεία με συνδέσεις με τους ηγέτες της Πρωσίας και θεωρείται ότι είναι μακρινός συγγενής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Η αιτία του ατυχήματος δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, αλλά η μοτοσικλέτα θεωρείται ότι άρχισε να στροβιλίζεται μετά την προσπέραση ενός άλλου οχήματος με μεγάλη ταχύτητα. «Για λόγους που δεν είναι ακόμη γνωστοί, ο αναβάτης έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, άρχισε να στροβιλίζεται και έπεσε στο σιδηροδρομικό κιγκλίδωμα» αναφέρει έκθεση της αστυνομίας. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως ο πρίγκιπας τυφλώθηκε από τον ήλιο – όπως είχε συμβεί με το ατύχημα του πρίγκιπα Φιλίππου – ή εάν επηρεάστηκε από την θερμοκρασία. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα TZ, πως το ατύχημα θα μπορούσε να προκληθεί από υπερβολική ταχύτητα.

Το 2010, ο πρίγκιπας είχε αφαίρεση 7 πόντων από το δίπλωμά του και μια απαγόρευση οδήγησης για εννέα μήνες, λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Ωστόσο, διέφυγε από ποινικές κατηγορίες αφού πλήρωσε πρόστιμο 3.600 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής εκείνης.

Ο πρίγκιπας Όττο ήταν μέλος του οίκου της Έσσης- Φιλιπσθάλ, μιας δυναστείας που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Η οικογένεια συνδέεται με τον Φρειδερίκο Γουίλιαμ ΙΙ της Πρωσίας, έναν σημαντικό Γερμανό κυβερνήτη κατά την διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Ο Όττο παντρεύτηκε την Κάρλα Μπλικχάουζερ στο Λας Βέγκας το 1998, με τον γάμο τους να διαρκεί μέχρι το 2017, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Είχαν αποκτήσει 4 παιδιά: τον Μάξ, τον Λέοπολντ, τον Μόριτζ και την Έλενα, τα οποία είναι όλα ενήλικα.

Ήταν γνωστός λάτρης του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας και διοργάνωνε συχνά συγκεντρώσει επιστημόνων και άλλων. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μέλους βασιλικής οικογένειας τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τον ξαφνικό χαμό της πριγκίπισσας Τατιάνας Γκαλιτζίν.