ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Νέα Ζηλανδία: Έκοψε το φράχτη για να «σπάσει» την καραντίνα και να πάει για… μπύρες

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος στη Νέα Ζηλανδία καταφέρνει να βρει τον τρόπο να διακόψει την καραντίνα που έχει επιβληθεί για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό και να… κάνει του κεφαλιού του έστω και για να εξασφαλίσει κάποιες στιγμές ανεμελιάς.

Έτσι συνέβη πρόσφατα και με έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν προληπτικά σε καραντίνα σε μεγάλο ξενοδοχείο και δεν δίστασε να κόψει τμήμα του φράχτη που τον χώριζε από την ελευθερία, προκειμένου να επισκεφθεί την πλησιέστερη κάβα και να προμηθευτεί ποτά για να… πάνε κάτω τα φαρμάκια.

Ωστόσο, επιστρέφοντας τον περίμενε μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη καθώς όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές τον οδήγησαν προσωρινά στο τμήμα και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να εμφανιστεί αργότερα ενώπιον του δικαστηρίου λογοδοτώντας για την απερίσκεπτη ενέργειά του, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και άλλων ανθρώπων.

Παρ’όλα αυτά, σε τεστ που υποβλήθηκε ο «δραπέτης», δεν ιχνηλατήθηκε στον οργανισμό του ο επικίνδυνος ιός, όπως ανέφερε σε ενημέρωση ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, Κρις Χίπκινς.