ΔΙΕΘΝΗ

Νέες εκρήξεις στη Λα Πάλμα – Εκκενώθηκαν άλλες τρεις πόλεις

Οι αρχές στην ισπανική νήσο Λας Πάλμας διέταξαν την εκκένωση των πόλεων Ταχούγια, Τακάντε ντε Αμπάχο και του τμήματος της Τακάντε ντε Αρίμπα, που δεν είχε εκκενωθεί ακόμη, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου, έγινε σήμερα γνωστό από τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Οι αρχές έδωσαν αρχικά εντολή στους κατοίκους αυτών των πόλεων να μείνουν στα σπίτια τους, όμως προχώρησαν στην επιχείρηση εκκένωσης λόγω της ολοένα και πιο έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λα Πάλμα έλαβαν εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Τοντόκε, λόγω των εντεινόμενων ηφαιστειακών εκρήξεων, όπως έγινε γνωστό σε tweet που ανάρτησαν.

«Αποσυρθήκαμε από την περιοχή λόγω της έντασης των ηφαιστειακών εκρήξεων, της αύξησης των πυροκλαστικών υλικών και της έντονης παρουσίας τέφρας», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το διαστημικό πρόγραμμα παρατήρησης της Γης Copernicus, 420 κτίρια έχουν καταστραφεί, η λάβα που ρέει καλύπτει 190.7 εκτάρια, ενώ 15.2 χιλιόμετρα οδικού άξονα έχουν επίσης καταστραφε